Babeczki z masłem orzechowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo lubię masło orzechowe, dodałam go do ciasta i do kremu, takie babeczki na pewno będą smakowały wielbicielom tego smakołyku.

  • 60 min

Składniki:

  • 90g masła,
    200g masła orzechowego,
    180 ml mleka,
    200g cukru,
    200g mąki,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    100g orzeszków ziemnych + kilka do dekoracji,
    2 jajka,
    Krem:
    65g masła,
    160g masła orzechowego,
    50g cukru pudru,
    50g kremówki,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki Krem

Babeczki z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babeczki z masłem orzechowym 1. Orzeszki drobno siekamy. Wszystkie składniki na babeczki powinny mieć temperaturę pokojową. Do miski wsypujemy cukier, dodajemy masło i masło orzechowe i ucieramy całość na puszystą masą.
  • Babeczki z masłem orzechowym 2. Ciągle ucierając dodajemy stopniowo po jednym jajku. Następnie dodajemy na przemian porcjami mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, krótko mieszamy. Dodajemy orzeszki i mieszamy już łyżką.
  • Babeczki z masłem orzechowym 3. Masę przekładamy do formy na muffinki (16 babeczek) i pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 minut, aż babeczki się zarumienią. Po upieczeniu babeczki studzimy.
  • Babeczki z masłem orzechowym 4. W tym czasie przygotowujemy krem. Masło ucieramy z masłem orzechowym. Następnie dodajemy kremówkę i cukier puder, dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do szprycy i dekorujemy nią babeczki. Babeczki posypujemy orzeszkami i ozdabiamy listkami mięty, smacznego ;)

Porady

Babeczki przechowujemy w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Angielska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować