Babeczki z kremem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy pokrojoną margarynę i widelcem ugniatamy z mąką. Następnie dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy gładkie ciasto (najwygodniej ręką). Gotowe ciasto owijamy folią i wkładamy na godzinę do lodówki.
Foremki do wypieku babeczek smarujemy margaryną, a następnie wylepiamy cienko ciastem. Spód ciasta nakłuwamy widelcem. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Gdy babeczki już się upieką, zostawiamy je do przestygnięcia, po czym wyciągamy z foremek.
W dużym kubku mieszamy dokładnie mleko z cukrem, mąką oraz żółtkami jaj. W garnku zagotowujemy mleko. Następnie zmniejszamy gaz i cienkim strumieniem wlewamy zawartość kubka, cały czas energicznie mieszając rózgą, aby nie powstały grudki. Gotujemy do czasu, aż krem zgęstnieje.
Do każdej ciasteczkowej foremki wkładamy kleks kremu, a na wierzch układamy owoce.
Komentarze