Babeczki z lekkim kremem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki ciasta wyrobić najpierw nożem, a następnie szybko zagnieść ręką.
Zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. Schłodzonymi kawałkami ciasta wylepiać foremki na babeczki. Piec w gorącym piekarniku (180st) przez 15-20 min na złoty kolor. Po upieczeniu ustawić do góry dnem, a gdy przestygną lekko uderzać w dno foremek i wyjąć babeczki. Uwaga - są bardzo kruche.
2.Śmietankę ubić na sztywno. Serek roztrzepać, delikatnie wymieszać z ubitą śmietaną. Gotowym kremem napełniać babeczki. Udekorować owocami, lub według uznania.
Porady
Babeczki można wypełnić również kremem budyniowym, a na owocach polać tężejącą galaretkę.
Babeczki napełniać kremem bezpośrednio przed podaniem
Komentarze