Babeczki z lekkim kremem i owocami

5 (201 ocen)

  • 60 min

Kruche babeczki z kremem i letnimi owocami.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    - 2 szkl. mąki krupczatki
    - 15-20 dkg margaryny
    - 2 żółtka
    - 2/3 szkl. cukru pudru
    Krem:
    - 330 ml śmietany 30%
    - 1 opak. serka mascarpone - 250 g
    - dodatkowo owoce do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (201 ocen)

Babeczki z lekkim kremem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta wyrobić najpierw nożem, a następnie szybko zagnieść ręką.
    Zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. Schłodzonymi kawałkami ciasta wylepiać foremki na babeczki. Piec w gorącym piekarniku (180st) przez 15-20 min na złoty kolor. Po upieczeniu ustawić do góry dnem, a gdy przestygną lekko uderzać w dno foremek i wyjąć babeczki. Uwaga - są bardzo kruche.
  • Babeczki z kremem i owocami 2. Śmietankę ubić na sztywno. Serek roztrzepać, delikatnie wymieszać z ubitą śmietaną. Gotowym kremem napełniać babeczki. Udekorować owocami, lub według uznania.

Porady

Babeczki można wypełnić również kremem budyniowym, a na owocach polać tężejącą galaretkę. Babeczki napełniać kremem bezpośrednio przed podaniem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować