Jajka faszerowane „zajączki”

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pomysłowe jajka faszerowane, które skuszą każdego niejadka!

  • 15 min

Składniki:

  • 6 jajek
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka musztardy Dijon
    1 szczypta soli
    1 szczypta pieprzu
    1 marchewka
    szczypiorek
    18 ziaren pieprzu

Jajka faszerowane „zajączki” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Pozostawiamy do wystygnięcia i obieramy. Następnie przekrawamy je ostrym nożem na pół, usuwamy żółtka, które rozgniatamy na gładką masę z musztardą, majonezem i przyprawami. Faszerujemy połówki jajek pastą jajeczną. Z marchewki wycinamy uszka, z pieprzu robimy oczy i nosek, a ze szczypiorku wąsy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy