Babeczki czekoladowe z kremem kajmakowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Puszyste babeczki z delikatnym kremem.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 łyzki kakao
    1 lyzka wody
    200 g cukru
    110 g masla
    2 jajka
    Aromat waniliowy
    200 g maki pszennej
    2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia
    125 ml mleka

    Krem:
    Puszka masy kajmakowej
    90 g masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Kajmak Krem

Babeczki czekoladowe z kremem kajmakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kakao wymieszac z woda tak aby powstala pasta odstawic. W misce utrzec maslo z cukrem. Dodac jajka pojedynczo, dodac aromat i zmiksować. Mąkę wymieszac z proszkiem do pieczenia, dodac do masy, stopniowo dodawac mleko, mieszajac do uzyskania gladkiej masy. Dodac kako i zmiksowac.
  • 2. Napełniać foremki do 3\4 wysokosci lub do polowy.
    Piec 20-25 minut w 175 stopniach.
  • 3. Masło utrzeć i porcjami dodawac mase kajmakowa. Schlodzic 1 godzine w lodowce i za pomoca szprycy dekorowac babeczki.
    Smacznego.

Porady

Krem mozna rowniez wlozyc na cala noc do lodowki lepiej bedzie sie wtedy dekorowalo babeczki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować