Zawijaniec drożdżowy z nutella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z drozdzy, mleka, cukru zrobic zaczyn dodac reszte skladnikow i zagniesc gladkie ciasto. Odstawic na 1 godzine do wyrosniecia.
2.Wyrosniete ciasto podzielic na 3 części i rozwalkowac na placki.
Ukladac na spodzie od tortownicy naprzemian smarujac nutella i posypujac orzechami. Na srodku polozyc miseczke i pociac od brzegu do srodka takie ` promyki`brac dwa i obkrecac dwa razy w przeciwna strone i złączyć. Postepowac tak z kazdymi dwoma paskami. Odstawic do wyrosniecia na 20 minut.
3.Piec 25 minut w 175 stopniach.
Smacznego.
Porady
Mozna wieniec posmarowac mlekiem lub jajkiem przed pieczeniem.
Ewentualne pytania co do wywijania lub w innej sprawie pisac w komentarzach. Chetnie pomoge
Komentarze