Azjatyckie pierożki z mięsem

4.49 (160 ocen)

Pierożki niezywkle smaczne i do tego zdrowe. Bardzo ładnie się prezentują.

Składniki:

  • Ciasto:
    1/2 szkl. letniej przegotowanej wody,
    2 szkl. mąki pszennej pełnoziarnistej,
    szczypta soli.

    Farsz:
    30dag filetu z piersi kurczaka,
    1/2 pęczka kolendry,
    łyżeczka imbiru,
    ząbek czosnku,
    łyżka sosu sojowego,
    szczypta chilli,
    szczypior do wiązania.
Wystaw ocenę:

4.49 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Azjatyckie pierożki z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać, zmieszać ze solą, zrobić dołek i wlać wodę. Zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Odstawić na 15min. Następnie cienko rozwałkować, wycinać kwadraty ok.6 x 6cm.
  • surowe pierożki azjatyckie 2. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kosteczkę. Dodać posiekaną kolendrę. Czosnek obrać, drobniutko posiekać, dodać do mięsa. Dodać sos sojowy, doprawić chilli.
  • surowe pierożki azjatyckie2 3. Zmiksować przy pomocy blendera na gładkie puree.
  • surowe pierożki azjatyckie3 4. Farsz nakładać na kwadraty, składać rogi do środka, zlepiać jak sakiewkę i obwiązać szczypiorkiem. Pierożki gotować w osolonej wodzie ok. 5 min od momentu wypłynięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować