Azjatyckie pierożki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Taka domowa namiastka Azji , pyszne i bardzo łatwe w wykonaniu.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • ciasto:
    50 dag mąki pszennej
    2 jajka
    2 łyżki oleju
    sól
    nadzienie:
    1 podwójna pierś z kurczaka
    około 10 małych pieczarek
    1/4 szklanki bulionu drobiowego
    1 cebula
    1 łyżka sosu sojowego
    sól, pieprz
    przyprawa " pięć smaków"
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Sosy

Azjatyckie pierożki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Azjatyckie pierożki 1. Mąkę wysypać na stolnicę, dodać około 1/2 łyżeczki soli, wlać olej i wbić jajka, następnie dolewając ciepła wodę ( na wyczucie) zagnieść gładkie ciasto. Ciasto przykryć ściereczka i zostawić na około 30 minut.

    Mięso z piersi zamarynować w sosie sojowym i zostawić na godzinkę po tym czasie na patelni podgrzać 1 łyżkę oleju i obsmażyć na nim mięso, następnie zdjąć je z patelni do przestudzenia.
    Oczyszczone pieczarki i cebulę pokrojoną w ćwiartki podsmażyć na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa.
    Zimne mięso i pieczarki razem z cebulą skręcić przez maszynkę do mielenia mięsa, dodać przyprawy wedle uznania, wlać bulion drobiowy i dokładnie całość wymieszać.
  • Azjatyckie pierożki 2. Stolnicę lekko podsypać mąką i rozwałkować na niej bardzo cienko ciasto po rozwałkowaniu pociąć na nieduże kwadraty ( 4 cm na 4 cm) na środku położyć porcję nadzienia, podnieść rogi kwadratu i skleić po dwa po przekątnej formując kształt pierożków.


    Gotowe pierożki gotujemy w rosole lub gorącej wodzie ja ugotowałam osobno w wodzie i podałam z rosołem doprawionym sosem sojowym i było na prawdę pycha :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki Sos sojowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować