Amur z piekarnika

4.43 (214 ocen)

Pierwszy raz jadłam Amura i powiem że jest przepyszny,bardzo soczysty.Smakiem przypomina karpia tylko że nie zajeżdża mułem jak co niektóre karpiki ;)

Składniki:

  • 500g amura świeżego
    2 łyżki drobno posiekanego koperku
    sok wyciśnięty z połowy cytryny
    2 szczypty przyprawy fisch masala
    olej rzepakowy
    sól morska i pieprz świeżo mielone wg.uznania
Wystaw ocenę:

4.43 (214 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Amur z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym i przekroić na dwie części.
  • przed pieczeniem 2. Przełożyć na wysmarowaną olejem blaszkę.Polać sokiem z cytryny,oprószyć przyprawą fisch masala,posiekanym koperkiem,posolić,popieprzyć i nakryć folią aluminiową.
  • 3. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180*C (grzanie góra) 25 minut i gotowe.
    Podawać z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego . . .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować