Amur z patelni

4.49 (189 ocen)

  • 40 min

pyszna ryba na wigilijny stół

  • 40 min

Składniki:

  • 1 ryba Amur ok 1600 g (przed patroszeniem)
    sól
    pieprz
    pieprz pomarańczowy
    suszona trawa cytrynowa
    sok z cytryny
    oliwa

    mąka
    bułka tarta
    2 jajka
    olej do smażenia

    .
Wystaw ocenę:

4.49 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Amur z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę oczyścić, usunąć łuskę, wypatroszyć, umyć.
    Pokroić w dzwonka, Posypać przyprawami, skropić sokiem z cytryny i oliwą, Odstawić na 2-3 godziny.
    Jajka rozmącić, mąkę i bułkę tartą wsypać na talerze. Panierować w mące, jajku i bułce tartej , smażyć na średnim ogniu na złoty kolor
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować