Kurczak garam masala w sosie ogórkowym z chili

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Uwielbiam kombinować ze smakami - a oto efekt jednej z takich kombinacji.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - nóżki i udka z kurczaka: 8 sztuk
    - ogórek świeży: 2 sztuki
    - jogurt naturalny: 150 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek ząbki: 1 sztuka
    - garam masala: 2 łyżeczki
    - słodki sos chilli: 1 łyżka
    - papryczka suszona chili: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - szczypior z dymki: 2 łyżki
    - oliwa: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak garam masala w sosie ogórkowym z chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka i pałki umyć i osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem, włożyć do miski. Jogurt wymieszać z garam masala, zalać mięso, przykryć folią spożywczą i odstawić na noc do lodówki.
  • 2. W woku rozgrzać oliwę i smażyć w niej kurczaka na złoto.
  • 3. Ogórki obrać, pokroić w grube plastry dodać do mięsa. Cebulę pokroić w talarki, czosnek w plasterki i razem z oczyszczoną z pestek i drobno posiekaną papryczką wrzucić do woka.
  • 4. Doprawić solą, czarnym, świeżo zmielonym pieprzem i słodkim sosem chili.
  • 5. Przykryć, zmniejszyć ogień i dusić aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia wrzucić posiekany szczypior.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Indyjska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować