Kurczak garam masala w sosie ogórkowym z chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udka i pałki umyć i osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem, włożyć do miski. Jogurt wymieszać z garam masala, zalać mięso, przykryć folią spożywczą i odstawić na noc do lodówki.
2.W woku rozgrzać oliwę i smażyć w niej kurczaka na złoto.
3.Ogórki obrać, pokroić w grube plastry dodać do mięsa. Cebulę pokroić w talarki, czosnek w plasterki i razem z oczyszczoną z pestek i drobno posiekaną papryczką wrzucić do woka.
4.Doprawić solą, czarnym, świeżo zmielonym pieprzem i słodkim sosem chili.
5.Przykryć, zmniejszyć ogień i dusić aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia wrzucić posiekany szczypior.
Komentarze