1.Ciasto miodowe: Wszystkie składniki włożyć do miski, zagnieść delikatnie ciasto i podzielić na 2 części. Jedną część ciasta włożyć do blaszki (24x38) rozwałkować szklanką, a do drugiej dodać posiekane orzechy. Każdy placek piec ok. 11min. w 180C. Nasączyć ciasto herbatą.
2.Masa budyniowa. Budynie rozpuścić w 1szkl. mleka. 2 pozostałe szkl. mleka zagotować wraz z cukrem. Do gorącego mleka wlać mieszankę budyniową, ugotować budyń. Ostudzić. Do zimnego budyniu dodać margarynę, zmiksować.
3.Warstwa orzechowa: Margarynę z cukrem i miodem zagotować. Gotować do rozpuszczenia składników. Następnie wsypać posiekane orzechy, wymieszać i chwilkę jeszcze podgotować.
4.Przełożenie: ciasto miodowe bez orzechów- masa budyniowa-warstwa orzechowa- ciasto miodowe z orzechami-troszkę masy budyniowej- posypać orzechami
Komentarze