Miodownik serowo-orzechowy

0 (0 ocen)

Święta bez niego nie mogą się obejść. Wspaniałe połączenie ciasta miodowego, masy serowej oraz orzechów. Pychotka.

Składniki:

  • Ciasto miodowe:
    3szkl. mąki pszennej
    1/2szkl. cukru
    150g margaryny
    2 jajka
    2 łyżki miodu
    2 łyżeczki sody

    Masa budyniowo-serowa:
    3szkl. mleka
    1/2szkl. cukru
    250g margaryny
    2 budynie śmietankowe
    20dag sera białego

    Dodatkowo:
    orzechy do posypania
    sok malinowy do nasączenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Orzechowiec Desery

Miodownik serowo-orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto miodowe: Wszystkie składniki włożyć do miski, zagnieść delikatnie ciasto i podzielić na 2 części. Jedną część ciasta włożyć do blaszki (24x38) rozwałkować szklanką, a do drugiej dodać posiekane orzechy. Każdy placek piec ok. 11min. w 180C. Nasączyć ciasto sokiem.
  • 2. Masa budyniowa. Budynie rozpuścić w 1szkl. mleka. 2 pozostałe szkl. mleka zagotować wraz z cukrem. Do gorącego mleka wlać mieszankę budyniową, ugotować budyń. Ostudzić. Do zimnego budyniu dodać margarynę, oraz ser - zmiksować.
  • 3. Przełożenie: ciasto miodowe bez orzechów- masa budyniowo-serowa - ciasto miodowe z orzechami-troszkę masy budyniowej- posypać orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Masa budyniowa Orzechy Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować