Polskie churros z mascarpone

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Wymyśliłam w czwartek prawie w nocy z potrzeby dla piątkowych gości Polskie Churros z serka mascarpone. Deser jest troszkę tłusty .. ale za to jaki smaczny !! Idealna propozycja na zbliżający tłusty czwartek. Są jacyś chętni ?

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 3 jajka

    275 g serka mascarpone

    250 g sera twarogowego

    2 szkl mąki pszennej

    1 łyżeczka sody oczyszczonej

    2/3 szkl cukru

    1 łyżka jogurtu naturalnego 0%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Churros

Polskie churros z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Do miski wbij jajka i ubij na puszystą mase za pomocą miksera. Gdy to nastąpi dodaj serki , jogurt i cukier i zmiksuj do połączenia składników.

    2. Do masy serowo jajecznej przesiej mąkę z sodą i całość wymieszaj za pomocą miksera.

    3. W rondlu rozgrzej olej.

    4. Do szprycy z końcówką do rozetek przełóż ciasto.

    5. Ciasto nakładaj porcjami na rozgrzany olej tworząc dowolne kształty. Smaż na rumiano z oby dwóch stron – UWAGA ciasto smaży się ekspresowo.

    6. Ciasto odsącz na papierowym ręczniku. Ostudzone posyp cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Hiszpańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować