Orientalne mielone z dynią

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Mielone w nowej wersji

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mięsa mielonego
    250 g dyni (1/4 niedużej dyni)
    kawałek imbiru wielkości kciuka
    1 jajko
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    2 kromki czerstwego chleba
    1 łyżeczka curry
    1 łyżeczka pasty z chili
    bułka tarta do panierowania
    sól, słodka papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Orientalne mielone z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię obrać i zetrzeć na tarce o grubym oczku. Dodać do mięsa. Cebulę obrać i drobno posiekać. Chleb namoczyć i odcisnąć. Czosnek przecisnąć przez praskę. Imbir obrać i zetrzeć na tarce o drobnym oczku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać z jajkiem, pastą chili i przyprawami. Z masy mięsnej formować kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Mięso Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować