Koreańskie dyniowe latte

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Koreańskie dyniowe latte to latte ze słodkiej dyni. Super prosty jesienny napój z nutą cynamonu. Bardzo dobry, zdrowy i sycący napój. Zastąpić może lekki posiłek lub stanowić przekąskę. Zachęcam do wypróbowania :-)

  • 25 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g dyni hokkaido
    300 ml mleka
    2 łyżki miodu, np. akacjowego
    szczypta soli
    szczypta cynamonu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Koreańskie dyniowe latte - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • dyniowe latte 1. Dynię umyć, pokroić na mniejsze ćwiartki, usunąć pestki i włożyć do garnka na parę. Dynię parować do miękkości pod przykryciem przez około 20 minut.

    Uparowaną dynię ostudzić, miąższ wydrążyć, oddzielić od skórki. Mleko lekko podgrzać. Miąższ dyni przełożyć do blendera, dodać mleko, szczyptę soli i miód. Wszystko dokładnie zblendować. Napój przelać do kubka i posypać szczyptą cynamonu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować