Paulina Malewska
Pyszna niskowęglowodanowa wariacja na temat Starbucks'owego bestsellera - Pumpkin Spice Latte, czyli keto dyniowe latte. Równie pyszne i równie jesienne w charakterze, a o ile zdrowsze!
Zapraszam na mojego bloga https://moderncavegirl.pl w celu zapoznania się z pozostałymi przepisami!
0 (0 ocen)
Porady
Do przygotowania bitej śmietany z mleka kokosowego użyłam mleka w kartonie firmy Real Thai o zawartości tłuszczu 19%. Zauważyłam jednak, że poszczególne partie produktu różnią się od siebie odrobinę gęstością, a gęstsza część mleka ma tendencję do osiadania na dnie kartonika. Mleko użyte przeze mnie do zrobienia bitej śmietany było dość gęste, więc jeśli używasz mleka kokosowego o płynnej konsystencji, to może zaistnieć potrzeba zwiększenia ilości żelatyny albo bita śmietana może się nie udać. W razie problemów, proponuję skorzystać ze śmietanki kokosowej -tutaj nie powinno być problemów z ubiciem jej na sztywno.
Komentarze