Łódeczki z cykorii z pastą rybną

4.5 (146 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Łódeczki z cykorii i pasty jajeczno-rybnej stanowią doskonałą przekąską na różnych przyjęciach, sama często przyrządzam je na kolacje. Są świetną alternatywą dla zwykłych kanapek. Do pasty użyłam wędzonego halibuta ale spokojnie można go zastąpić inną wędzoną rybą.

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    250 gram wędzonego halibuta
    3 łyżki majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    Sól, pieprz
    Pęczek szczypiorku
    2 cykorie
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Łódeczki z cykorii z pastą rybną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotowane na twardo obieramy, kroimy w drobną kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Rybę oddzielamy od ości, rozdrabniamy na mniejsze kawałki, łączmy z jajkami. Do pasty dodajemy musztardę, majonez i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Szczypiorek drobno siekamy, połowę dodajemy do pasty i mieszamy. Z cykorii zdejmujemy delikatnie listki, wypełniamy je farszem z pasty. Układamy na talerzu, wierzch posypujemy pozostałym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cykoria Halibut Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować