koreczki z pastą rybną

  • wyświetlono: 399 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Koreczki to nieodzowny element przyjęć. Na wykałaczkę można nabić dosłownie wszystko i w każdej kombinacji. Oprócz klasycznych koreczków z pomidorków często robię też mini kanapeczki na patyczkach. Skuszą się na nie nie tylko dorośli ale też dzieci.

28695223_334377100384945_578555202_o
  • 10min

Składniki

6 kromek chleba tostowego
kilka liści sałaty lodowej
kilka rzodkiewek
kilka żółtych pomidorków
oliwki nadziewane
100 g wędzonej makreli lub dorsza
100 g białego sera
1/2 cebuli
łyżka majonezu
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

koreczki z pastą rybną

  • 1. Kromki chleba obkroić ze skórek. Biały ser wymieszać z rybą, posiekaną cebulą i majonezem, doprawić solą i pieprzem. Na kromkach chleba ułożyć sałatę, posmarować pastą rybna, przyłożyć sałatą i kolejną kromką chleba. Na wierzchu położyć po kawałku sałaty i pomidorki, rzodkiewki lub oliwki, Nadziać na wykałaczkę. Pokroić na małe kwadraciki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilsezonowe_przysmakikoreczkioliwkisylwesterna imprezękanapeczkina przyjęciepasta rybnana patykuryba wędzonana sylwestrana wykałaczce
 

Komentarze

Podobne przepisy

koreczki z tortilli

Dodane przez: ekspansja-smaku

koreczki z tortilli

Bardzo lubię koreczki. Szczególnie...

Koreczki z salami

Dodane przez: joanna30

Koreczki z salami

Szybki sposób na pyszna przekąskę

Kolorowa półkula z koreczkami

Dodane przez: Ola1984

Kolorowa półkula z koreczkami

Doskonała propozycja na imprezy....

Koreczki z kabanosami

Dodane przez: patunia1987

Koreczki z kabanosów

Bardzo dobre, szybkie w przygotowaniu...

Koreczki z tortilli z szynką

Dodane przez: bogusia82

Koreczki z tortilli z szynką

Bardzo smaczna i szybka przekąska,...

Koreczki

Dodane przez: Elzbieta Majkowska

Koreczki

Kolorowe, koreczki, na małe przyjęcia.