REKLAMA
Pizzę, tym razem upiekłam na spodzie z mąki żytniej. Przygotowałam ją dla syna, który nie je białego pieczywa. Wyszła smaczna i syta- polecam:)
Na świątecznym wigilijnym stole nie może u mnie zabraknąć barszczyku z uszkami z grzybów leśnych, w ciągu roku zdarza się nam go robić ale nie smakuje tak jak w wigilię.
Przepis na ciasto kiedyś podsunęła mi koleżanka z pracy. Polecam, bo to bardzo smaczna pizza. A ciasto z dodatkiem płatków owsianych dodaje jej oryginalnego smaku. Ulubiona pizza moich domowników.
Pyszne, syte danie. Smak ulubiony z dzieciństwa.
Ulubiona kolacja mojego męża. Połowa z kukurydzą jest dla mnie ;-)
Klasyka włoskiej kuchni w mojej wersji, bo na zdrowszym, żytnim spodzie. Przygotujcie ją u siebie, a w mig przeniesiecie się do słonecznej Italii.
Zdrowy , zielony farsz zamknięty w delikatnym cieście pierogowym dzięki dodaniu śmietany.Bób w połączeniu z jajkami oraz aromatyczną bazylią tworzą tak świetne połączenie smakowe że nie potrzeba już zbędnych przypraw , wystarczy odrobina soli i pieprzu.
Pizza bez drożdży, bez wyrastania z łatwo dostępnych dodatków. Polecam z sosem pomidorowym, czosnkowo-ziołowym.
Idealne dla osób kochających smak pizzy! :)
Ostatnio skomentowane
Tradycyjna pasta jajeczna