REKLAMA
Pizzę, tym razem upiekłam na spodzie z mąki żytniej. Przygotowałam ją dla syna, który nie je białego pieczywa. Wyszła smaczna i syta- polecam:)
Na świątecznym wigilijnym stole nie może u mnie zabraknąć barszczyku z uszkami z grzybów leśnych, w ciągu roku zdarza się nam go robić ale nie smakuje tak jak w wigilię.
Przepis na ciasto kiedyś podsunęła mi koleżanka z pracy. Polecam, bo to bardzo smaczna pizza. A ciasto z dodatkiem płatków owsianych dodaje jej oryginalnego smaku. Ulubiona pizza moich domowników.
Pyszne, syte danie. Smak ulubiony z dzieciństwa.
Ulubiona kolacja mojego męża. Połowa z kukurydzą jest dla mnie ;-)
Klasyka włoskiej kuchni w mojej wersji, bo na zdrowszym, żytnim spodzie. Przygotujcie ją u siebie, a w mig przeniesiecie się do słonecznej Italii.
Zdrowy , zielony farsz zamknięty w delikatnym cieście pierogowym dzięki dodaniu śmietany.Bób w połączeniu z jajkami oraz aromatyczną bazylią tworzą tak świetne połączenie smakowe że nie potrzeba już zbędnych przypraw , wystarczy odrobina soli i pieprzu.
Idealne dla osób kochających smak pizzy! :)
Ssamo zdrowie! Lubię je na ciepło, wraz z sałatką jako danie obiadowe lub na zimno jako drugie śniadanie lub przekąskę na uczelni, czy wyciecze rowerowej. Są zdrowsze od tradycyjnych pierożków calzone, bo zrobione z mąki żytniej z dodatkiem zdrowych ziaren.
Ostatnio skomentowane
Danie dnia