Sałatka caprese w naleśniku

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wariacja na popularną sałatkę caprese. Przepis wzbogaciłam o inne warzywa i naleśnika. Polecam zrobić taki pomysł na danie kuchni włoskiej.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Naleśniki:

    - 1 jajko
    - 1 szklanka mleka
    -1 szklanka mąki tortowej
    - sól do smaku

    Sałatka:
    - 1 kulka mozzarelli
    - 1 duży pomidor
    - kilka liści sałaty masłowej
    - 1 ogórek
    - kilka listków świeżej bazylii
    - suszonego oregano do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka caprese w naleśniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy na gładkie ciasto. Rozgrzewamy patelnie i na odrobinie oleju smażymy naleśniki z obu stron do zrumienienia. Studzimy.
  • 2. Umyte warzywa i ser kroimy w plasterki. Do naleśników nakładamy ser, sałatę i pokrojone warzywa, naleśniki składamy w trójkąty. Całość posypujemy oregano i dekorujemy bazylią. Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Pomidor Mozzarella Sałata Oregano

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować