Kulki jabłkowo-chałwowe z amarantusem ekspandowanym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Szybki w przygotowaniu deser z użyciem niewielu składników. Zapewniam, że dzieci oszaleją na punkcie tych smakowitych kulek.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 jabłko
    2 łyżki soku z pomarańczy
    50 g chałwy dobrej jakości (może być domowa)
    50 g amarantusa ekspandowanego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Sok Kulki

Kulki jabłkowo-chałwowe z amarantusem ekspandowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w drobne kawałki.

    Zalewamy sokiem pomarańczowym i podgrzewamy na wolnym ogniu do czasu, aż utworzą mus.

    Do ciepłego musu jabłkowego dodajemy pokruszoną chałwę i dokładnie razem mieszamy. Studzimy.

    Masę łączymy z amarantusem, formujemy kuleczki i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować