Zupa z zielonej fasolki z serkiem i ziemniakami

4.5 (159 ocen)

  • 25 min

Ta zupa jest bardzo szybka, smaczna i pożywna - idealna na szybki obiad ! :)

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki na 5 porcji:
    400 g fasolki szparagowej zielonej ciętej (mrożonej)
    100 g serka topionego
    4 średnie ziemniaki
    1,5 litra rosołu
    pieprz czarny
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z zielonej fasolki z serkiem i ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy osobno do miękkości, następnie kroimy w kostkę.
  • 2. Do gorącego rosołu wrzucamy fasolkę i gotujemy około 10 minut (do jej miękkości), następnie blendujemy, wrzucamy serek topiony i ponownie blendujemy.
  • 3. Całość gotujemy jeszcze około 10 minut na wolnym ogniu.
  • 4. Następnie przyprawiamy i dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować