zupa z zielonej fasolki

4.5 (180 ocen)

  • 30 min

szybka i smaczna

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g mrożonej lub świeżej zielonej fasolki
    marchewka
    pietruszka
    por
    3 ziemniaki
    seler naciowy
    1 mały serek topiony gouda
    sól,pieprz, koperek
    1 l bulionu
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z zielonej fasolki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. marchewkę,pietruszkę,seler trzemy na tarce, por kroimy w małe talarki. Ziemniaki kroimy w kostkę Starte warzywa, ziemniaki, por oraz fasolkę gotujemy w bulionie około 20 minut,roztapiamy serek, doprawiamy do smaku i gotowe;)

Porady

kiedy nie dodamy serka topionego, a całość zmiksujemy, mamy pyszną, dietetyczną zupę

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować