Sałatka z zielonej fasolki.

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na kolację, czy do pracy smaczna, pożywna i nieskomplikowana sałatka z zieloną fasolką w roli głównej.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g zielonej fasolki (świeżej, lub mrożonej)
    2 szt pomidora
    1 szt cebuli
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oliwy z oliwek
    sok z połowy cytryny
    1 łyżka miodu
    1 łyżka musztardy
    sól, pieprz – do smaku
    1/2 pęczka posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z zielonej fasolki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Odstawić do wystudzenia. A następnie pokroić na mniejsze kawałki.
    Cebulę pokroić w większą kostkę.
    Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę usuwając gniazda nasienne.
    Czosnek drobno posiekać.
    W małej miseczce wymieszać oliwę z oliwek, sok z cytryny, musztardę, miód i koperek, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.
    Wymieszać składniki sałatki, polać sosem i odstawić do lodówki na kilka godzin, pół godziny przed podaniem wydostać z lodówki.
    Podawać z ciemnym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Zielona fasolka Cebula Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować