Zupa z młodej kapusty z klopsami i pyrami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Delikatna, wiosenna zupa z młodej kapusty podana z klopsikami i całymi młodymi kartofelkami.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • młoda kapusta 1 mała główka
    marchew 1 szt.
    suszona włoszczyzna 2 łyżki
    koperek
    natka pietruszki
    klopsy 4 szt.
    młode kartofle 12 szt.
    sól do smaku
    pieprz ziołowy do smaku
    pasta rosołowa 1 łyżka
    woda 1,5 litra
    sok z kiszonej kapusty 50 ml
    młode ziemniaki 6 szt. małe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Klops

Zupa z młodej kapusty z klopsami i pyrami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotowujemy wodę z suszoną włoszczyzną, pastą rosołową i pokrojoną w kostkę marchewką. W między czasie kroimy kapustę, pokrojoną wkładamy do garnka z gotującym się bulionem warzywnym. Gotujemy do miękkości, podczas gotowania doprawiamy do smaku solą, pieprzem ziołowym i sokiem z kiszonej kapusty. Dodajemy klopsy, koper i natkę pietruszki. W między czasie gotujemy ziemniaki, ugotowane odlewamy z wody, posypujemy koprem. Zupę podajemy z klopsami i z 2 lub trzema całymi ziemniakami.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młode ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dieta cukrzycowa Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować