Kolejna propozycja na lekką zupkę,która okazała się strzałem w 10!:) była pycha,całej rodzince bardzo smakowała:))
45 min
Składniki:
1 młoda marchewka
1 pietruszka
5 cm pora
190 g żółtej fasolki szparagowej
2 duże lub 5 małych młodych ziemniaków
800 g młodej kapusty
1 litr przecedzonego rosołu
0,5 litra przefiltrowanej wody
1 kostka rosołowa
100 ml śmietany 30%
Zupa z młodej kapusty i fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wlać rosół, dodać wodę i zagotować. Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć i pokroić w małą kostkę. Por umyć i zostawić w jednym kawałku. Gdy wywar się zagotuje, dodać kostkę rosołową, zamieszać i dodać warzywa. Ponownie zagotować. W między czasie fasolkę obrać z końcówek, umyć a następnie pokroić na 3-4 kawałki. Dodać do zupy, którą ponownie zagotować. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w małą kosteczkę. Dodać do zupy . Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, następnie zetrzeć na dużych oczkach i przepłukać na sicie. Odsączyć z wody i dodać do garnka. Gotować do miękkości wszystkich składników. W chochli zupy rozprowadzić śmietanę, wlać do zupy zamieszać. Smacznego!
Komentarze