Zupa z kapusty pekińskiej z kaszą bulgur i pomidorami

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszna i pożywna zupka z dodatkiem zdrowej kaszy bulgur, ugotowana na wywarze drobiowym.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 gram porcji rosołowej
    1 szyja indycza (400 gram)
    2 marchewki
    1/4 selera
    3-4 ziemniaki
    1 por
    1 kapusta pekińska
    100 gram kaszy bulgur
    1 puszka krojonych pomidorów
    2 łyżki majeranku
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    pół łyżeczki ostrej papryki
    3 liście laurowe
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    pieprz, sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z kapusty pekińskiej z kaszą bulgur i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz sól. Gotujemy wywar do miękkości mięsa, następnie wyjmujemy je z garnka.

    Marchew, ziemniaki i selera kroimy w kostkę. Dodajemy do wywaru i gotujemy 5 minut.

    Następnie wrzucamy kaszę bulgur i znów gotujemy 5 minut.

    Kapustę szatkujemy, pora kroimy w półplasterki. Wrzucamy do wywaru i gotujemy kolejne 5 minut.

    Dodajemy pomidory w puszce oraz przyprawy i znów gotujemy 5 minut.

    Doprawiamy zupę pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Kasza bulgur

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować