Zupa z kapusty pekińskiej

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Rozgrzewająca zupa z kapusty pekińskiej.

  • 45 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • duża kapusta pekińkska
    pół selera korzeniowego
    2 pietruszki
    2 marchewki
    2-3 łodygi kopru włoskiego
    cebula
    por
    pętko podsuszonej wędzonej kiełbasy
    500 g przecieru pomidorowego
    2 łyżki oleju
    sól
    pieprz czarny
    pieprz ziołowy
    ziele angielskie 3-4
    liść laurowy 2-3
    koperek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oleju podsmażamy cebulę, dodajemy warzywa korzeniowe pokrojone w zapałkę i chwilę dusimy. Do podduszonych warzywa dodajemy kiełbasę, liście laurowe, ziela angielskie i zalewamy wodą. Gotujemy przez 15 minut. Dodajemy pokrojoną kapustę pekińską. Gotujemy jeszcze 5 minut. Do zupy dodajemy przecier pomidorowy i doprowadzamy do zagotowania. Doprawiamy do smaku przyprawami. Zupę podajemy posypaną świeżym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować