Letnią porą często gotuję zupy z dużą ilością warzyw. Tym razem nie dodałam do zupy ziemniaków tylko cukinię, zupa wyszła bardzo smaczna i sycąca, polecam.
Zupa z fasolowa z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę szparagową oczyszczamy, kroimy na małe kawałki, kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki. Marchewki i pietruszkę kroimy w kostkę, pora kroimy w pół plastry. Cukinie obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy rosół, zagotowujemy, dodajemy fasolkę i gotujemy do momentu aż fasola będzie miękka, dodajemy kalafiora oraz pozostałe warzywa i gotujemy do miękkości warzyw. Zupę zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do zupy.
Komentarze