Zupa z fasolowa z kalafiorem

1 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób

Letnią porą często gotuję zupy z dużą ilością warzyw. Tym razem nie dodałam do zupy ziemniaków tylko cukinię, zupa wyszła bardzo smaczna i sycąca, polecam.

  • 40 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 4 litry rosołu drobiowego
    500 gram fasoli szparagowej
    1 mały kalafior
    2 cukinie
    2 marchewki
    1 pietruszka
    Kawałek pora
    Pęczek natki pietruszki
    Sól, pieprz
    2 łyżki mąki pszennej
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa fasolowa Zupa kalafiorowa

Zupa z fasolowa z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę szparagową oczyszczamy, kroimy na małe kawałki, kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki. Marchewki i pietruszkę kroimy w kostkę, pora kroimy w pół plastry. Cukinie obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy rosół, zagotowujemy, dodajemy fasolkę i gotujemy do momentu aż fasola będzie miękka, dodajemy kalafiora oraz pozostałe warzywa i gotujemy do miękkości warzyw. Zupę zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do zupy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kalafior Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować