Zupa z fasolą ,,Jaś''.

4.5 (198 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Taka zupa z zielonej fasoli ma ciekawy smak.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 30 dag zielonej fasoli jaś (wyłuskanej)
    2 marchewki
    1 pietruszka
    3 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego
    szklanka śmietany 12 %
    1 łyżeczka mąki
    1 łyżka posiekanego koperku świeżego lub suszonego
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z fasolą ,,jaś''. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i pietruszkę obieramy,myjemy i kroimy.Do garnka wrzucamy fasolę ,marchewkę, pietruszkę ,wlewamy bulion.Gotujemy do miękkości około godziny.
  • 2. Śmietanę wymieszać z mąką i wlać do miękkich warzyw,zagotować.Dodać koperek i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Porady

Zielona fasola gotuje się szybko i nie trzeba jej namaczać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Fasola jaś Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować