Zupa z fasolą jaś

4.5 (172 ocen)

Ulubiona zupa mojego męża.

Składniki:

  • 2.5 l rosołu
    200 g fasoli Piękny Jaś
    2 ziemniaki
    1 marchewka
    1 pietruszka
    kawałek selera
    biała część pora ( 3-4 cm)
    1/2 łyżki smalcu
    1/2 łyżki masła
    1 łyżka mąki
    cząber
    majeranek
    liść laurowy
    ziele angielskie
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z fasolą jaś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wieczorem poprzedniego dnia fasolę umyć i zalać zimną wodą.
  • 2. Fasolę po wymoczeniu zalać świeżą wodą, tyle żeby fasola była przykryta i gotować. w między czasie umyć i pokroić warzywa.
  • 3. Do wpół miękkiej fasoli dodać warzywa, zalać rosołem i wsypać przyprawy w ilości jakie lubimy. Gotować do miękkości.
  • 4. Z masła, smalcu i mąki zrobić zasmażkę i na koniec dodać do gotującej się zupy. Doprawić pieprzem i solą do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola jaś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować