Zupa Wiosenna Jarzynowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

lekkostrawna

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kostki bulionowe drobiowe
    1,5 litra wody
    1 opakowanie filetów z indyka pokrojonego w kostkę ok. 40 dag
    3 młodziutkie małe marchewki pokrojone w kostkę
    1 młoda kalarepa obrana i pokrojona w kostkę
    1 zielony lisć z pora
    Zieleninkę związaną sznurkiem bawełnianym, aby potem było łatwiej ją wyrzucić
    1 listek laurowy
    2 ziarenka ziela angielskiego
    Troszkę mielonego pieprzu i Vegety
    5 młodych ziemniaczków pokrojonych w kostkę
    Smietanka słodka do zabielenia
    Posiekany koperek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa wiosenna jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z indyka zalać wodą, zagotować, zebrać szumowiny i zmniejszyć ogień, dodać pozostałe składniki oprócz smietany i posiekanego koperku.
    Gotować do miękkosci.
    Na koniec dodać smietanę i posiekany koperek.
    Pyszna zupa dla dzieci i nie tylko.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować