2 kostki bulionowe drobiowe
1,5 litra wody
1 opakowanie filetów z indyka pokrojonego w kostkę ok. 40 dag
3 młodziutkie małe marchewki pokrojone w kostkę
1 młoda kalarepa obrana i pokrojona w kostkę
1 zielony lisć z pora
Zieleninkę związaną sznurkiem bawełnianym, aby potem było łatwiej ją wyrzucić
1 listek laurowy
2 ziarenka ziela angielskiego
Troszkę mielonego pieprzu i Vegety
5 młodych ziemniaczków pokrojonych w kostkę
Smietanka słodka do zabielenia
Posiekany koperek
Zupa wiosenna jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso z indyka zalać wodą, zagotować, zebrać szumowiny i zmniejszyć ogień, dodać pozostałe składniki oprócz smietany i posiekanego koperku.
Gotować do miękkosci.
Na koniec dodać smietanę i posiekany koperek.
Pyszna zupa dla dzieci i nie tylko.
Komentarze