Zupa ukraińska z fasolka szparagowa

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Przepyszna zupa którą nauczyła mnie mama i bardzo lubię ją robic.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Pęczek botwiny (buraczków z liśćmi) 1 szt
    Fasolka szparagowa 30 dkg
    Woda 6 szkl.
    Ziemniaki 5 szt
    Marchewka 2 szt
    Kostka rosołowa( albo wywar)
    przyprawa uniwersalna 1 łyżka
    Ziele angielskie 3-4 szt
    Ocet 1,5 łyżki
    Cukier 0,5 łyżki
    Pieprz
    Sól
    Papryka slodka.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Botwinka

Zupa ukraińska z fasolka szparagowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę myjemy,odcinamy końcówki,kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka. Zalewamy woda, dodajemy kostkę rosołowa,przyprawe uniwersalna i ziele. Botwine dokładnie myjemy,zwłaszcza liście i siekamy a buraczki i marchewkę kroimy drobno i wrzucamy do wywaru. Po mniej wiecej 15min dodajemy obrane i pokrojone ziemniaki. Gdy warzywa będą już miękkie wkładamy pokrojoną botwinę i przez chwile gotujemy. Na koniec dodajemy ocet i cukier i przyprawiamy wedle gustu pieprzem ,sola i papryka słodką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Botwina Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować