Fasolka szparagowa pasteryzowana

  • wyświetlono: 3315 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Smak lata zamknięty w słoiczku. Tak przygotowaną fasolkę możemy np delikatnie podgotować i podać z bułką tartą.

Joanna Tokarz

Składniki

1 kg świeżej fasolki szparagowej

Zalewa:
2 szklanki wody
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego
1/2 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Fasolka szparagowa pasteryzowana

  • 1. Fasolkę szparagową myjemy i usuwamy końcówki. Gotujemy przez 3 minuty w osolonej wodzie po czym odcedzamy i układamy pionowo w wysokich słoiczkach. Jeśli fasolka jest za długa, przecinamy na pół.
    Z podanych składników gotujemy zalewę i nalewamy tak, by strączki były całkowicie przykryte. Zamknąć słoiczki i pasteryzować min. przez dwa dni po 35 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakifasolka szparagowaPrzetworykonserwowasezonowe warzywapasteryzowanażółta fasolka

Komentarze

Podobne przepisy

Fasolka szparagowa do słoika

Dodane przez: sonieczka

Fasolka szparagowa do słoika

wzorując się na leczo, lekko modyfikując,...

Fasolka szparagowa do słoików

Dodane przez: AnetaSłużałek

Fasolka szparagowa do słoików

Uwielbiam taką fasolkę po za sezonem...

Fasolka szparagowa na zimę

Dodane przez: Kloruś

Fasolka szparagowa na zimę

Przygotowana w ten sposób fasolka...

Fasolka szparagowa w słoikach na zimę

Dodane przez: edytaha

Fasolka szparagowa w słoikach na zimę

W sezonie, kiedy fasolka jest najsmaczniejsza...

fasolka szparagowa w słoiku

Dodane przez: Konto nieaktywne

Fasolka szparagowa w słoikach

Taką fasolkę robiła kiedyś moja...

Fasolka szparagowa

Dodane przez: Patusia

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym do...

Fasolka szparagowa duszona z cebulą...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE