Fasolka szparagowa pasteryzowana

4.49 (149 ocen)

Smak lata zamknięty w słoiczku. Tak przygotowaną fasolkę możemy np delikatnie podgotować i podać z bułką tartą.

Składniki:

  • 1 kg świeżej fasolki szparagowej

    Zalewa:
    2 szklanki wody
    1 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego
    1/2 łyżeczki cukru
Wystaw ocenę:

4.49 (149 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Pasty

Fasolka szparagowa pasteryzowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę szparagową myjemy i usuwamy końcówki. Gotujemy przez 3 minuty w osolonej wodzie po czym odcedzamy i układamy pionowo w wysokich słoiczkach. Jeśli fasolka jest za długa, przecinamy na pół.
    Z podanych składników gotujemy zalewę i nalewamy tak, by strączki były całkowicie przykryte. Zamknąć słoiczki i pasteryzować min. przez dwa dni po 35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Warzywa Fasola

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pasteryzacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować