Tajska zupa po polsku z makaronem jajecznym

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tajska zupa w polskim wydaniu :) Polecam!

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g fileta z piersi kurczaka
    200 g makaronu jajecznego Lubella - krajanka
    1 l bulionu warzywnego
    400 ml mleczka kokosowego
    1 mała cebula
    1 papryka (kolor dowolny)
    1 papryczka chili
    1 ząbek czosnku
    Kilka pieczarek
    Pół cytryny
    Curry
    Pieprz
    Sól
    1 łyżka pasty Tom Yum
    Kurkuma
    Oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Tajska zupa po polsku z makaronem jajecznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pierś z kurczaka pokrój w cienkie paski, wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, pieprzem, solą i odstaw.
    2. Zagotuj bulion warzywny i dodaj mleczko kokosowe, pastę Tom Yum, sól, pieprz, kurkumę i ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę).
    3. Pokrój warzywa w kostkę - paprykę, cebulą, pieczarki i podsmaż je na patelni. Dodaj do zupy i gotuj na wolnym ogniu.
    4. Następnie usmaż mięso z kurczaka i dodaj do zupy wraz z pokrojoną w kosteczkę papryczką chili - podgotuj 10 min.
    5. W międzyczasie ugotuj makaron Lubella Jajeczna tak jak na opakowaniu.
    6. Wlej zupę do miseczek i dodaj makaron.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować