Zupa szpinakowa z rybą

4.5 (175 ocen)

  • 15 min

Zielono mi :) Dzisiaj szybka, smaczna i jaka zdrowa zupka szpinakowa z tilapią.

  • 15 min

Składniki:

  • Dla 2 osób:
    2/3 op. rozdrobnionego szpinaku
    2 filety tilapii
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka masła
    1 łyżeczka kucharka
    2 łyżki śmietany 12% + do dekoracji
    sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ryba

Zupa szpinakowa z rybą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrozić na sitku. W rondlu rozpuścić masło, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć ok 1 minuty. Dodać szpinak i dusić kilka minut.
  • 2. W tym czasie w niedużym garnku zagotować ok 1/2l wody z kucharkiem. Dodać rybę i gotować kilka minut do miękkości. Rybę delikatnie wyjąć na talerz a wywar wlać do szpinaku. Przyprawić do smaku i zabielić śmietaną.
  • 3. Rybę podzielić na większe kawałki, ułożyć na talerzach, wlać zupę i udekorować.

Porady

Zupę można również podać z groszkiem ptysiowym lub jajkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Szpinak Tilapia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować