zupa szpinakowa na rosole

  • wyświetlono: 4329 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Ta smaczna i pełna witamin zupa to mój sposób na wykorzystanie niedzielnego rosołu. W sam raz na poniedziałkowy obiad. Gotowa w kilka minut.

28695223_334377100384945_578555202_o
  • 15min

Składniki

2 litry rosołu (najlepiej z marchewką)
200 g szpinaku mielonego (może być mrożony)
2 ząbki czosnku
3 łyżki kwaśnej śmietany
pieprz
makaron nitki

Sposób przygotowania przepisu:

zupa szpinakowa na rosole

  • 1. Rosół zagotować, dodać szpinak. Gotować kilka minut. Do miseczki przełożyć śmietanę i wlać chochelkę zupy, szybko wymieszać rózgą i wlać do garnka. Dodać starty drobno czosnek i doprawić do smaku. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Zupę podawać z makaronem.

Porady

Dobrze smakuje także podana z grzankami

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babciszpinakzuparosół

Komentarze

Podobne przepisy

image-22xle5a

Dodane przez: wiesiołek

Klasyczna zupa grzybowa na rosole

Kiedy przychodzi pora na pachnące...

Zupa pomidorowa na rosole

Dodane przez: kuchenny świat

Zupa pomidorowa na rosole

Poniedziałkowa zupa pomidorowa...

zupa pomidorowa

Dodane przez: wiesiołek

Zupa pomidorowa na rosole

Rosół jest najlepszy pierwszego...

Zupa pieczarkowa na rosole z kaczki

Dodane przez: Netka

Zupa pieczarkowa na rosole z kaczki

Pyszna zupa pieczarkowa na bazie...

Zupa pieczarkowa z makaronem na rosole

Dodane przez: Martyna1991

Zupa pieczarkowa z makaronem na rosole

Bardzo smaczna, zupa pieczarkowa...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE