Zupa porowa

4.5 (199 ocen)

Prosta w przygotowaniu.

Składniki:

  • 1,5 litra rosołu
    1 duży por
    5 parówek z szynki
    4 ziemniaki
    3 łyżki śmietany 18%
    1 łyżka mąki
    1 łyżka masła
    przyprawa maggi, pieprz, sól
    posiekany pęczek pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa porowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora przekrawamy na pół, starannie myjemy, a potem drobno kroimy i podsmażymy na maśle. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażone pory, pokrojoną w plasterki parówkę i ziemniaki dodajemy do rosołu. Po ok. 20 min. gdy ziemniaki będą miękkie zaprawiamy zupę śmietaną wymieszaną z mąką. Zagotowujemy. Przyprawiamy do smaku. Podajemy z natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.9 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Zupa porowa

To może cię zainteresować