Zupa pomidorowa na szyi indyczej

4.5 (169 ocen)

Z dodatkiem mrożonej włoszczyzny podana z cienkim makaronem. Syta i smaczna.

Składniki:

  • 2,5 l. wody
    1 szyja indycza
    450 g. mrożonej włoszczyzny ( słupki)
    400 g. koncentratu pomidorowego ( 2 słoiczki)
    250 g. śmietany 18%
    2 listki laurowe
    5 ziarenek ziela angielskiego
    5-6 kropel maggi
    sól , pieprz , chili

    Dodatkowo makaron nitki
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa Dania główne

Zupa pomidorowa na szyi indyczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Wodę zagotować na mięsie liściach laurowych i zielu angielskim , zebrać szumowiny dodać włoszczyznę.
    Gdy będzie miękka dodać koncentrat pomidorowy , gotować chwilkę , doprawić do smaku maggi , solą , pieprzem i chili ( wg. uznania).
    Odlać chochlę zupy , połączyć ze ze śmietaną , przelać do garnka.
    Wymieszać , gotować ok 5 min na wolnym ogniu.
    Podawać z ugotowanym oddzielnie makaronem nitki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koncentrat pomidorowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować