Krupnik na indyczej szyi

4.5 (149 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Mięso indycze jest bardzo kleiste A zupa dzięki niemu staje się bardzo syta.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 indycza szyja
    2 marchewki
    1 pietruszka
    Pół selera
    Kawałek pora
    1 duży ziemniak
    Sól
    Pieprz
    Pół szkl kaszy drobnej
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krupnik na indyczej szyi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szyję gotujemy ok 1,5godz. Następnie wyciągamy ja aby ostygła. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę pora w pióra. Wsypujemy kaszę. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso obieramy, kroimy i wrzucamy do gotujacych się warzyw. Na koniec wrzucamy kilka listków naci pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Kasza Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować