Zupa pomidorowa

5 (142 ocen)

ulubiona zupa mojej córki

Składniki:

  • 3 litry wody
    1 porcja rosołowa
    1 pęczek włoszczyzny
    1 koncentrat pomidorowy
    sól do smaku
    1/4 szklanki słodkiej śmietanki 18 %
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porcję rosołową opłukać, włożyć do garnka i zalać wodą. Wstawić na gaz. Gdy zaczną pojawiać się szumy zebrać je łyżką. Włoszczyznę obrać, opłukać. Dodać do gotującej się porcji rosołowej. Doprawić do smaku solą. Gotować razem do czasu aż warzywa będą miękkie. Następnie z wywaru wyjąć warzywa i porcję rosołową. Dodać do niego koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą. Zupę zagęścić mieszaniną mąki i wody. Zagotować. Wyłączyć gaz i połączyć zupę ze słodką śmietanką. Wymieszać. Podawać na gorąco z makaronem, ryżem lub lanymi kluseczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować