Zupa pieczarkowa z kiełbasą i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka z wodą dajemy ćwiartki z kurczaka lekko solimy i gotujemy.
2.Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka i pieczarki pokrojone w półplasterki, na koniec dajemy czosnek drobno pokrojony. Jak udka się ugotują to je wyciągamy, a do garnka w którym się gotowały dajemy podsmażone pieczarki. Następnie lekko podsmażamy kiełbasę pokrojoną w półplasterki i dodajemy do pieczarek. Pomidory sparzamy, kroimy w cienkie paseczki i dajemy do garnka. Dodajemy przecier pomidorowy, ziele angielskie, liście laurowe, groszek zielony, ogórek konserwowy pokrojony w cienkie paseczki i pozostałe przyprawy do smaku czyli: paprykę słodką i ostrą , przyprawę do gulaszu, pieprz, sól i wszystko razem gotujemy około pół godziny. Pod koniec gotowania dodajemy mięso z kurczaka poskubane na małe kawałeczki.
3.Zupkę wykładamy do miseczek dekorujemy bazylią i podajemy z pieczywem najlepiej domowej roboty.
Komentarze