Zupa pieczarkowa

0 (0 ocen)

  • 10 min

Szybka i pyszna

  • 10 min

Składniki:

  • 3 skrzydełka z kurczaka,
    30 dag pieczarek
    włoszczyzna bez kapusty,
    1 łyżka masła extra,
    1/2 małej cebuli
    1 ząbek czosnku
    PRZYPRAWY:,
    ziele angielskie, pieprz,
    sos sojowy grzybowy,
    makaron,
    22% 200 ml słodkiej śmietanki
    natka pietruszki,
    1 łyżka cukru
    sól pieprz mielony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek drobno posiekać.Pieczarki oczyścić i zetrzeć na jarzynowej tarce ( 1 dużą pokroić na większe kawałki).
  • 2. Masło rozgrzać i przysmażyć na nim czosnek i cebulę.Dodać pieczarki.Smażyć aż do odparowania soku.
  • 3. Zalać ugotowanym wcześniej wywarem ze skrzydełek i warzyw.(ugotowane warzywa wykorzystać do czego innego).Gootować 25 minut.Zabielić.Doprawić podanymi przyprawami wg uznania. Podawać z ugotowanym makaronem, posypaną natką pietruszki.

Porady

Pieczarki przysmażyć na złoto - ważne

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować