Zupa pieczarkowa

4.99 (181 ocen)

  • 45 min

Pyszna i aromatyczna zupa.Zawsze dodaję do niej sporo pieprzu, więc wychodzi pikantna w smaku

  • 45 min

Składniki:

  • 1/2 kg. pieczarek
    1 cebula
    4 skrzydełka
    1 łyżeczka wegety
    2 marchewki
    1 pietruszka
    ½ selera
    4 szt. ziela angielskiego
    1 liść laurowy
    ½ kubeczka śmietany 30%
    1/2 pęczka natki pietruszki
    Sól, pieprz do smaku
    2 łyżki masła
    1 opakowanie makaronu, np. kolanka ozdobne
Wystaw ocenę:

4.99 (181 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew, pietruszkę i seler kroimy na kawałki. Ze skrzydełek, warzyw, ziela i liści laurowych gotujemy wywar. Dodajemy wegetę, sól i pieprz. Gotujemy razem ok. 20 minut. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło i przesmażamy pokrojone w plasterki pieczarki z drobno pokrojoną cebulą.
  • 2. Przekładamy do zupy, a następnie gotujemy jeszcze ok. 10 minut. Dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki i śmietanę. Zagotowujemy. Doprawiamy pieprzem i solą. Gotujemy makaron i podajemy z zupą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować