Zupa parówkowa

4.5 (145 ocen)

  • 20 min

Pożywną i sycącą zupę nie trzeba długo przygotowywać. Wystarczą tylko zakupy w najbliższym sklepie.

  • 20 min

Składniki:

  • 20 dag parówek

    Biała fasola w puszce w sosie pomidorowym (np. pudliszki)

    2 marchewki

    Małe opakowanie pieczarek

    2 łyżki koncentratu pomidorowego

    Łyżka mąki

    Kostka rosołowa

    Sól

    Pieprz

    Olej
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa parówkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki obierz ze skórki i pokrój. Podsmaż na oleju.
  • 2. Pieczarki obierz i pokrój. Marchewkę oczyść i drobno pokrój. Zalej 2 litrami wody i gotuj razem z pieczarkami. Gdy warzywa będą miękkie dodaj fasolę ,parówki i kostkę rosołową, gotuj jeszcze 20 minut(jeśli fasola z puszki będzie bardzo miękka nie należy jej długo gotowac).
  • 3. Koncentrat rozmieszaj z mąka w pół szklanki wody. Wlej do zupy.Zagotuj. Przypraw do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować