Parówkowa potrawka

4.5 (168 ocen)

  • 60 min

Jest to danie dla smakoszy parówek w formie pikantnej zupy.

  • 60 min

Składniki:

  • 1kg parówek
    0,5 kg pieczarek
    2 cebule
    koncentrat pomidorowy
    sól, pieprz
    kostka rosołowa drobiowa
    papryka ostra w proszku, chili, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Zupy Potrawka

Parówkowa potrawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać, pokroić w półplasterki, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie należy dodać cebulę, gdy się podsmażą podlać wodą i gotować na wolnym ogniu.
  • parówki na patelni 2. Parówki pokroić na trzy części. Na każdej parówce zrobić krzyżyk z obu stron na głębokość ok. 2 cm. Podsmażyć parówki na oleju z każdej strony, wówczas krzyżyki "otworzą" się.
  • 3. Podsmażone parówki dodać do pieczarek, wrzucić kostkę rosołową, gotować ok. 10 min - przyprawić. Dodać koncentrat pomidorowy, zagęścić odrobiną mąki i zagotować.

Porady

Najlepiej smakuje z chlebem, ale można też podawać z podpieczoną bagietką lub ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować