sycaca zupa parówkowa

0 (0 ocen)

  • 45 min

przepis zmodyfikowałam dla mojego synka który uwielbia ta zupę

  • 45 min

Składniki:

  • ok.1 kg parówek
    jarzynka mrożona 8-skladnikowa
    łyżka margaryny
    puszka groszku konserwowego
    puszka kukurydzy
    4 ziemniaki
    passata przetarte pomidory lub przecier pomidorowy
    zioła prowansalskie
    kostka rosołowa drobiowa 3 sztuki
    cebula
    słodka papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Sycaca zupa parówkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki kroimy w drobna kostkę tak samo postępujemy z ziemniakami . W garnku roztapiamy margarynę i podsmażamy na złoto drobno skrojona cebule a następnie dodajemy 450g jarzynki mrożonej chwile podsmażany .Dodajemy pokrojone parówki .
    Kostki rosołowe rozpuszczany w 2 litrach gorącej wody i bulionem zalewamy podsmażone w garnku składniki ,gotujemy ok 10 minut a następnie dodajemy ziemniak .
    Wszystko gotujemy do momentu aż ziemniaki będą miękkie po czym wlewany ok 350 ml przecieru pomidorowego i wsypujemy 1łyżeczke słodkiej papryki ,dodajemy kukurydze i groszek oraz zioła prowansalskie wg.uznanaia ,zagotowujemy .Dodajemy koperek.

Porady

do zupy można dodać pieczarki a zamiast ziemniaków makaron świderki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować