Sycaca zupa parówkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Parówki kroimy w drobna kostkę tak samo postępujemy z ziemniakami . W garnku roztapiamy margarynę i podsmażamy na złoto drobno skrojona cebule a następnie dodajemy 450g jarzynki mrożonej chwile podsmażany .Dodajemy pokrojone parówki .
Kostki rosołowe rozpuszczany w 2 litrach gorącej wody i bulionem zalewamy podsmażone w garnku składniki ,gotujemy ok 10 minut a następnie dodajemy ziemniak .
Wszystko gotujemy do momentu aż ziemniaki będą miękkie po czym wlewany ok 350 ml przecieru pomidorowego i wsypujemy 1łyżeczke słodkiej papryki ,dodajemy kukurydze i groszek oraz zioła prowansalskie wg.uznanaia ,zagotowujemy .Dodajemy koperek.
Porady
do zupy można dodać pieczarki a zamiast ziemniaków makaron świderki.
Komentarze