Zupa ogórkowa z soczewicą zieloną i ziemniakami

5 (2 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Niby tradycyjna zupa ogórkowa, ale nową nutą smakową, zapraszam:)

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 100 g selera korzeniowego

    150 g marchewki

    1 łodyga selera naciowego

    1 cebula

    30 g margaryny wegańskiej

    300 g ziemniaków

    120 g cukinii

    160 g ugotowanej soczewicy zielonej

    220 g ogórków kiszonych

    1,6 litra bulionu lub wody

    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa z soczewicą zieloną i ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno posiekać. Wszystkie pozostałe warzywa pokroić w średniej wielkości kostkę.

    W dużym garnku roztopić margarynę i dodać cebulę. Zeszklić. Następnie dodać oba selery i marchewkę. Podsmażać 2 minuty, po czym dodać cukinię i ziemniaki. Po kolejnych 2 minutach dodać bulion i sól. Zagotować. Po 15 minutach dodać ogórki i soczewicę. Gotować kolejne 15 minut. Skosztować czy warzywa są odpowiednio miękkie i czy zupa jest słona.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiszone ogórki Soczewica zielona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować