Zupa ogórkowa z parówkami

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną zupę ogórkową. Przygotowana z parówkami i smażoną cebulą z czosnkiem na oleju kokosowym. Polecam na obiad.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 marchewki
    3 ziemniaki
    słoik tartych kiszonych ogórków ( 0, 5 l )
    3 parówki ( dobrej jakości )
    3 szkl wody
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 listek laurowy
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    1 łyżka oleju kokosowego
    pokrojona natka pietruszki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki i ziemniaki obieramy i kroimy. Wkładamy do garnka z gotującą się wodą, gotujemy. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę i smażamy na oleju na złoty kolor i dokładamy do garnka. Gdy warzywa są ugotowane dodajemy starte kiszone ogórki i pokrojone parówki, doprawiamy do smaku, gotujemy przez około 10 minu. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiszone ogórki Olej Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować